19:00

MODO Hockey

Vinst i årets första länsderby

Under Tisdagskvällen gästades vi av Modo i NHK-Arena för årets första länsderby i J18-Elit Norra.
En välspelad match i högt tempo som slutade på bästa sätt, dvs med vinst 4-0. En vinst som inte bara smakade bra resultatmässig utan även prestationsmässigt

Första perioden
En jämn första period där Modo öppnar starkast och får ganska omgående tryck mot oss, men med tålamod och bra sortering i egen zon så känns det som vi har matchen under kontroll och sakta men säker flyttar vi upp positionerna. Stora delar av dom första tio minuterna spenderas i egen zon men med flera fina chanser ifrån oss med. Någonstans runt tio minuter in i perioden jämnas vågskålarna ut och vi tar oss enklare ur den egna zonen och etablerar spel i Modo’s dito. En jämn första period med två bra målvakter slutar 0-0 och skotten 7-11 till Modo.

Andra perioden
Andra perioden startar som första perioden slutar, det är jämt spel i hög fart, en mycket bra J18-Elit match. Den stora skillnaden är att vi oftare får långa sekvenser i anfallszonen då forwards fullföljer och går på kropp på Modo’s backar.
Detta medför att vi allt som oftast kan vända tillbaka på dom redan i offensiva zonen eller direkt i mittzonen då dagens fyra centrar spelar otroligt bra och stänger mitten exemplariskt.
1-0 kommer också efter 8:23 i mittperioden då Max Freyschuss snor åt sig pucken på offensiva blå, driver in i mot kassen och får med sig båda backarna djupt innan han elegant droppar pucken bakom ryggen till Martin Arpe som med ett direktskott sätter pucken på målvaktens plockhandsida.
Ganska direkt efter målet drabbas laget av en utvisning och tvingas därmed spela fyra mot fem i två minuter. Modo sätter upp ett bra powerplay men med tålamod och uppoffrande spel där flera puckar stoppas av forwards i skottlinjen så reds det numerärar underläget ut.
Laget återgår sedan till det tidigare spelet ganska direkt och skapar återigen fina lägen mot Modomålet, dock så lyckas Modo kontra och skapar under perioden hela tre frilägen men Max i målet visar sig omutlig denna kväll.
Istället är det vi som genom en snabb spelvändning via en lång crosspassning över mittzonen ifrån Ludvig Westerlund till Lucas Carlsson som utökar ledningen till 2-0 då denna tar in pucken i zonen och avlossar skott vid tekningscirkel som hittar in bakom Modomålvakten.
Perioden fortskrider med stort Timrå tryck och den enda negativa när man summerar andra perioden är dom tre ovannämnda frilägen som vi släpper till.

Tredje Perioden
Med två mål i ryggen så går vi ut med inställningen att fortsätta på den inslagna linjen, det gäller att våga vinna samtidigt som nyckeln är att inte bli övermodiga och hamna för djupt ner med alla tre forwards i den offensiva zonen, något som framförallt dagens fyra centrar skött exemplariskt.
3-0 kommer också ganska omgående av Isac Thoren som fyller på och följer med upp i anfallet. Väl där vinner han en retur och med en kort sidledsförflyttning kan han lägga in pucken med en backhand bakom en målvakt som är ur position.
Ett boxplay senare samt fortsatt spel i högt tempo så kommer också spiken i kistan signerat Lucas Carlsson som snyggt med en klack och en dragning lurar bort två Modoförsvarare innan han lägger in pucken i målet och därmed blir två målskytt assisterad av William Ingberg-Nilsson.
12:29 på tavlan och Modo begär direkt timeout, perioden avslutas om än möjligt i ännu högre tempo då Modo gör sitt yttersta för att forcera in en reducering något som man aldrig lyckas med då både laget samt dagens målvakt Max Nilsson spelar med ett otroligt lugn i egen zon samt med en bestämdhet i varje närkamp ute på isen.
Matchen slutar således med 4-0 till vår favör och efter en högklassig J18Elit match är det verkligen kollektivet som ska hyllas då samtliga fyra forwards formationer, målvakten och dom sju backarna för dagen gör en gedigen insats.
Nästa match är mot Piteå borta fredag 5/10.
Resultat: 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Skottstatistik: 34-36 (7-14, 16-13, 11-9)

ons 19 okt 2016, 18:00 MODO Hockey - Timrå IK
lör 19 nov 2016, 12:00 Timrå IK - MODO Hockey
tor 16 nov 2017, 19:30 MODO Hockey - Timrå IK
tor 15 mar 2018, 19:00 Timrå IK - MODO Hockey
lör 17 mar 2018, 12:30 MODO Hockey - Timrå IK
tis 2 okt 2018, 19:00 Timrå IK - MODO Hockey